joi , 21 februarie 2019
Breaking News
You are here: Home » Oferte speciale » Grecia / Thassos, vara 2019. Oferta Early Booking, transport autocar sau individual
Grecia / Thassos, vara 2019. Oferta Early Booking, transport autocar sau individual

Grecia / Thassos, vara 2019. Oferta Early Booking, transport autocar sau individual

Thassos, „insula de smarald”, este situata in golful Kavala, in partea nordica a Marii Egee si este cea mai apropiata de Grecia continentala (8 km). Thassos nu se afla la distanta prea mare de Keramoti si de estuarul raului Nestos. In partea ei cea mai intinsa, insula masoara 22 km de la est la vest si 26 km de la nord la sud. Are o circumferinta de aproximativ 100 km, fiind mai mica decat Rodos si mai mare decat Samotraki. Exista o sosea principala ce inconjoara insula de jur imprejurul coastei si alte sosele mai mici care duc la asezarile din munti.

Litoralul este stancos inspre est si vest si nisipos inspre nord si sud. Thassos este o insula muntoasa. Cel mai inalt varf este Ipsarion (aproximativ 1.127 m inaltime), la care se poate ajunge usor datorita drumurilor forestiere. Thassos este acoperita de paduri dese de pini, brazi, stejari si platani. Padurile se intind pe aproximativ 9/10 din suprafata insulei, iar de-a lungul litoralului cresc maslini. Pinii cresc pana la tarm, iar lemnul lor este una din sursele principale de venit ale thassienilor.

Clima este blanda si sanatoasa. In timpul lunilor de vara, cu cateva exceptii, este cald, iar iarna nu este foarte frig. Hipocrate, care a fost considerat inca din antichitate „parintele medicinei” ne-a lasat date valoroase despre climatul insulei. In una din cartile sale afirma ca in Thassos „in general iarna se aseamana cu primavara”. Si asa a ramas pana azi. Temperatura medie anuala este de 17.2 grade C, iar temperatura medie vara este de 23.4 grade C (in Iulie).

Descarca oferta Vila Rania- Skala Potamia

Descarca oferta Vila Vranas – Skala Sotiros

Descarca oferta Hotel Aeolis Thassos Palace – Astris

Descarca oferta Hotel Aeria – Astris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Contacteaza-ne acum